Jumaat, 19 Disember 2008

::. StRaWbErY & MiSsIoN fAiLeD .::

Bismillahirrahmanirrahim...

Balik dari solat jumaat abang menatang dua bekas plastik...aku yg bermata rabun ni cuba meneka2 ape agaknya yg abang bawak tu ek..rasenya takde pesan ape2 tadi..sekali tgk dekat2..yeayyy! yahooo! strawbery!Terima kasih abang sebab memahami buah peberet aku ni..hehehe

Hari tu mase gi shopping ade gak tgk buah strawbery ni..mmg dah ade tapi tak gemuk2 dan cun2 mcm yg abang belikan ni..harga pun masih mahal lg...sr 4.50 seplastik ni..(biasanya boleh jatuh sampai sr 2.50 harganya kalo dah betul2 musim) yg abang belikan ni harganya lebih 50 sen (diaorag guna sen ke kat sini?ntah ek..hahaha) tapi gemok2 dan lawo2 buahnya, masyaallah..berbaloi ler kiranya...korang tgk ler gambo tu..hijau2 lagi tangkainye..macam baru petik..

Aku memang suka strawbery ni..semenjak kat Madinah ni le..kat Malaysia cuma penah mkn kat Cameron Highland jek..tu pun bape kali je agaknya...huhuhu...strawbery fresh ni cuma ade mase musim sejuk je, musim panas ade gak..tp yg frozen punyer...kikikiki... Tapi aku agak mushkil la..nape ek kalo aku tgk dlm BBC food (dah tuko BBC lifestyle skrg) buah2 berries ni kat negara omputeh ade mase summer..tapi kat sini mase winter lak..tebalik la pulak..

1st batch dah aku habiskan...mkn dgn melted coklat..emmm...yummm....mkn sorang2 lak tu sebab Akmal ngan abang tak suka pun buah ni..best gilak!yg 1 plastik lagi ni aku masih berkira2 nak wat ape ek yg sedap...blend ngan yogurt sedap gak ek...


Then nak cite lak pasal angan2 nak cover kek yg dikukus smlm ngan bluberry krim..huhu...mission failed!!semua dah ready...tapi apakan daya, angan2ku musnah ditengah jln,hahaha...aku berangan la nak wat whipping krim tu perasa coklat..mase gaul coklat dlm whipped krim tu,terlebih pukul la pulak...jadi bergentel2..huhuhu sian aku...tapela...learn from mistake is a good thing,i 'll remember it for ever InsyaAllah...dah tak jadi tu, aku curahkan aje melted coklat tu atas kek...tgh2 adela bluberry krim filling...(krim yg terselamat tak terover whipped)hehehe...


2 ulasan:

drnurizah berkata...

Sedap tul strawberry salut cokolat..leh wat hantaran tu, tapi akmal lambat lagi nak kawennya hehehe..boleh buat jem strbbry kak..nyum nyum

UmmuAkmal berkata...

tak sempat nak jd hntaran ibu nya dh ngap dulu nti!hehehe....bgs gak idea tu,tp kena kumpul manyak2 sikitla strawberi nya..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...