Sabtu, 13 Disember 2008

::. HaRi MeLaYaN AkMaL .::

Bismillahirrahmanirrahim...

Sejak 2 minggu kebelakangan ni cuaca di Madinah menjadi sangat2lah sejuknya...memang kami sekuarga bersweater, berstokin dlm rumah..tak tahan rasenya..aku lah paling tak tahan sejuk sebab korang paham2 ajela kaum2 ibu ni kan...memang selalu aje kat dapo ngan bilik air...pastu bukan ade kapet..so mmglah kena berstokin...huhuhu...

Pada suatu hari, lepas solat maghrib abang telah meng ofer nak bawak jalan2 kat Giant...so aku yg mmg suka jalan ni, sangat2la gumbira..bole exercise!hahaha...suka gi Giant ni sebab besar (nama pun Giant kan?..)banyak ruang yg Akmal boleh merayau2...pastu banyak pilihan kalau nak beli barang...tapi kalau bab2 pakaian ni...perghh! tersangatlah mahal! tapi setakat yg aku tgk, walaupun mahal, kuality kain bagus jugak...mungkin sebab jenama kot yg membuatkan sesetengah pakaian jadi mahal...

Antara hasil tangkapan pada hari tersebut adalah..

keta mainan untuk Akmal...Porsche Carrera GT..
Akmal suka keta ni...tarik....lepas! keta jln sendiri!

keta merah tu aku punyer!!hahaha..

mainan, mainan jugak..
untuk proses pembelajaran tidak dilupakan...

antara isi kandungan kotak...
flash card & puzzle

baju sejuk Akmal...

Masa beli baju sejuk ni dah try acu2 kat badan Akmal...memang cadang nak beli besar sikit untuk pakai tahun dpn sekali..sebab kami akan menempuh sekali lagi musim sejuk akhir tahun 2009 nanti...tapi bila dah pakaikan, mcm muat2 aje la pulak..takpela,nanti suh ayah beli baju sejuk baru lagi untuk tahun depan..hehehe...

Lepas dah penat jalan2, kitaorg try2 nak tgk food court kat Giant ni...bila dh sampai kawasan tu..tetiba rasa cam kat Malaysia pulak..hehehe...mcm food court kat Malaysia..tapi makanan tak banyak pilihan..maksud aku banyak beger2 dan shawarma (ala-ala kebab) yg memamg amat digemari arab...so kitaorg menuju ke satu stall ni..cantoon noodles, chinese food! emm...yummy!
Lain kali boleh makan sini lagi...sebab ape tau?sebelum jumpa food court ni selalunya lepas penat2 balik dari shopping, kena masak la pulak...tapi akan dtg ni, den tak kuaso nak masak dah! memang aku akan demand nak makan kat food court Giant ni..hahaha..


6 ulasan:

Nurul berkata...

Salam kak Ummu.. Ape khabar? lama da tak update nape? Cuaca sejuk lagi ke kat sane? erm. Mudah2an akak sekeluarga berada dalam keadaan sihat walafiat..

Waiting ur new post.. :)

UmmuAkmal berkata...

waalaikumsalamwarahmatullah...khabar baik alhmdulillah..hehe..kesihatan tak mengizinkan tuk mengadap pc lelama..owhh,skrg sudah mula panas membahang di Madinah ni..terima kasih ats doa adik nurul..semoga nurul sekuarga jg sihat..dan bertambah berjaya bisnes, amin..nti leh belaja selok belok bisnes dr adik..hehe

Nurul berkata...

o.. akak xsihat ye? emr.. sakit ape ye? mudah2an cepat sembuh..Amin..

Terima kasih juga untuk doa akak.. Insya-Allah.. andai berjaya, sampailah kami ke Madinah untuk haji dan umrah..Amin... ble la jumpa akak kat sana.. hehe.. :)

UmmuAkmal berkata...

alah nurul,sakit org mengandung..mcm2 sakitnya..hehe..trma kasih ats doa..masyaallah nk dtg haji yer..insyaallah kalo dtg dlm thn ni dptlah kita jumpa..akk ada kat sini insyaallah sampai awal tahun 2010 nti..harap2 dpt berjumpa..

Nurul berkata...

owh.. alhamdulillah.. nak dapat baby baru? hehehe.. ble tgok adik kpd akmal..

mudah2an.. awal 2010? erm.. sempat ke tak ye.. Insya-Allah.. kalau da sampai seru secepat tu.. mayb umrah je dulu.. Kita hanya berusaha.. Allah yang menentukan segala-Nya.. kan?

Bestla dpat baby baru nnt.. ^_^

UmmuAkmal berkata...

kalau tak sempat berjumpa di Madinah, insyaallah kita boleh jumpa di Malaysia..hehe..akk nk mkn durian free nih..Mudah-mudahan Allah mudahkan perancangan Nurul sekuarga..amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...