Khamis, 15 Januari 2009

** SoYa LaGi **

Bismillahirrahmanirrahim...

Soya lagi!! Alhmdulillah soya2 yg dikirim dari malaysia sudahpun selamat sampai pd kami kat Madinah ni...daripada dok terliur ngidam nak minum air soya, skrg dah bole minum dgn sesuka hatinya,yahoooo!!bekalan air soya tak pnh putus skrg, sentiasa tersedia dlm petiais untuk di minum..hehe...


soya mak mertuaku kirimkan..

Soya yg Busu Rahimah kirimkan melalui
Mak Ina..organik lagi tuu!!hehe..

soya bean kat Giant...

Punyala bersungguh mengirim soya dari Malaysia, rupanya Ummu Insyirah bagi tau ade soya bean kat sini,tapi kat supermaket yg bernama Mandarin..huhuhu...pegi pun tak pnh lg sebab jauh dari umah aku..dan akhirnya tersangat2la suka hati sebab dah jumpa soya bean kat Giant Al- Noor Mall yg selalu aku gi shopping tu..so lps dah habis sume bekalan soya2 dari malaysia ni, bole beli kat Giant aje..lalalalalala (suka hati,hehehe)

Terima kasih daun keladi pd mak,pada busu dan pada mak ina yg bawak soya seberat 2kilo dari malaysia-makkah-madinah..jauh tuuu soya2 ni berjalan..hahaha


** AkMaL bErSiLaT kE? **

Bismillahirrahmanirrahim...


video

Akmal buat ape ntah ni..mcm bersilat pun ade, mcm lepaskan tension pun ade jugak..hehehe...lokasi kejadian agak semak kerana aku malas nak kemas..hahaha..precious moment macam ni agak susah nak direkod skrg sebab Akmal lebih suka jadi cameraman dan keja belakang tabir dari jadik model!kuang,kuang,kuang...ni aku amik dari jauh aje,pastu bila dia dh sedar telatahnya dirakam, terus dtg terkam ibu,hehe..

Rabu, 7 Januari 2009

** BiRtH dAy**

Bismillahirrahmanirrahim....

Hepi besday to my beloved mama in law...
Semoga Allah kurniakan kesihatan yg baik
dan 
berkati kehidupanmu dunia&akhirat
aminn

Happy Birthday Myspace Comments
Juga pada hari yg sama, ummu 'Aqeel telah selamat melahirkan baby keduanya..baby girl pulak kali ni..Alhamdulillah dan tahniah buat Ummu 'Aqeel sekuarga..seronokla abg 'aqeel dah ada adik! hehe...

New Baby Myspace Comments
MyNiceSpace.com

'Aqeel & Akmal...
minum & main2 air zam2..hehe

gamba terbaru 'Aqeel...

Jumaat, 2 Januari 2009

** PoStO dArI nEnDa AkMaL **

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah semalam barang2 kiriman dari Nenda Akmal telah sampai...dikirim melalui kwn2 opis mak...ada 2 org...kedua2 bungkusan dpt serentak semalam..antara isi kandungan posto adalah....

majalah2..ni khas untuk aku kot,hehehe....

flash card kit...soo cutie!!

flash card.....dpnnya gamba

belakangnya tulisan...

dan ini...hai taktau nak ckp...mmg sgt2 terharu
sob...sob...sob...terima kasih...sayang kat nenek!
muahh!!
and as usual, Akmal punya sampul tebal sikit dr
ayah dan ibu..hehehe

antara barang lain adalah kontek lens dgn solutionnya, bijian kcg soya dan ubat gigi najwa..hehe
kacang soya 1st round dah siap diproses dan dah selamt diminum..hihihi..terima kasih yg tak terhingga pada mak atas kiriman brg2 tersebut...

Khamis, 1 Januari 2009

** RaGaM **

Bismillahirrahmanirrahim....

Banyak perkara telah berlaku dlm masa beberapa hari aku tak sempat nak update blog ni..konon mcm bizi sgt ler..hihihi...telah terlepas peluang nak mengucapkan selamat tahun baru hijrah kpd pembaca blog yg dihormati sekalian..takpela ek lambat sikit walaupun hari ni dah masuk 5 Muharram 1430 H....semoga ape yg anda azamkan telah pun tercapai...kalo ade azam2 yg murni yg belum tercapai,baki bawa kehadapan ye...dan teruskan usaha anda...bercerita tentang tahun baru, aku ada baca tentang doa awal dan akhir tahun yg aku rase ramai antara kita yg mengamalkannya, termasuklah penulis blog ni, hihihi...artikal dibaca dari blog Ustaz Lokman .Diharap anda semua akan luangkan sedikit masa untuk membaca artikal ni..akan memberi faedah InsyaAllah...

Background blog ni pun dah bertukar..hehehe...aku boring la pulak dgn template2 yg Blogger sediakan..so setelah agak lame menghunting, terjumpala dgn background ni.. among my peberet kaler ni,hihihi...merah, hitam,puteh...cubala korang gabungkan mane2 kaler antara 3 ni..mesti dpt kaler yg chantek kan?hahaha...tapi nak mintak maaf juga kpd pembaca blog sekalian sebab aku perasan bila dah tukar background baru ni, nak loading page lambat sikit kan? betul tak? takpe, nanti aku akn cuba cari jln camne nak bagi laju sikit loading page blog ni...ade jugak widget2 yg dah lesap..hehe..tu pun akan aku fix later..InsyaAllah...

Cuaca di Madinah sekarang dah tak sesejuk bulan lepas...melalui yahoo widget yg ade kat laptop ni skrg dah up sikit suhunya...21 darjah celcius..kalau bulan lepas, mmg around 15- 17 darjah celcius...kalau nak di ikutkan, takdela panas pun dlm umah ni walaupun suhu dah naik,ok aje pun kalau kipas tak pusing tapi yg pastinya kami dah kena on kipas bila nak tido mlm sebab Akmal berpeluh2..bukan sikit2 peluhnya...mcm peluh farmer baru lps menyangkul tuu!!!meleleh2.hehehe...

Ade juga kisah sedih yg berlaku baru2 ni...agk lama juga mengenalinya..tak sangka jadi mcm ni kehidupannya skrg...dlm sedih tu geram jugakla dgn sikap manusia yg taknak guna akai untuk fikir...lemah sgt ke otak manusia yg aku geram ni sampai tak boleh nak fikir yg mane satu priority dlm kehidupan dia??kehidupan kalau dah ade tanggungjawab dan amanah??cubalah fikir sikit sebelum buat tindakan tu..kalau tak boleh nak gembirakan org, jgn pulak aniaya dan susahkan org lain..beterima kasihlah pada yg sudi nak beri bantuan..bantuan yg tak diminta balasan atau bayaran pun!!!mintak maaf sebab blog ni jd mangsa pelepas geramku.huhuhu...cowie semua...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...