Khamis, 11 Jun 2009

Jawab Tag!

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikumwarahmatullah...

[Once you have been tagged, you have to write a blog with 16 random things, facts, habits or goals about you. At the end, choose 16 people to be tagged, listing their names and why you choose them. Dont forget to leave them a comment or tag them in your note to read this.]

Macam ni lah bunyi keja cekolah yg di beri Dr. Izah kira2 3 bulan yg lalu..hahaha..nasib baik tak jadi pekasam. Punya lah lamer aku peram! Ok sekarang masa menjawab tag nih. Tapi aku buat simple2 ajela ekk..

  1. Suhaila Nora Binti Sulaiman, ni nama penuh seperti dlm kad pengenalan tau! Tarikh lahir 5 April 1981 (umur?korang kirala sendiri!hahaha...). Dilahirkan di rumah arwah atok kat Kampung Parit Salman, Parit Jawa, Muar.(haa...bukan lahir kat sepital tau!)
  2. Isteri kepada suami yg dikasihi, Mohamad Khalid bin Bahrudin. Ibu kepada budak genius yg comel Mohamad Akmal, hehe..
  3. Anak kepada pasangan romantis Sulaiman bin Idris dan Jamilah Binti Hj. Ahmad (tergelak besor kang mak aku baca nih). Dan juga menantu kepada pasangan bahagia Bahrudin bin Mohamad dan Zainon Binti Mohamad.
  4. Mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah kebangsaan Kem Terendak Melaka. Pastu bersekolah di Sekolah Menengah Agama Darul Falah, Kuala Sg. Baru, Melaka. (Melaka bukanlah asing bagiku..dan dpt jodoh pun dgn org Melaka, hehe..) ehh, lupa lak..aku dok Melaka lama2 tu sebab abah dulu askar. Walaupun masa aku tingkatan 1 abah dah pencen (masa tu tahun 1995 kot) dan balik ke Parit Jawa tapi aku masih setia di Melaka (sbb aku malas nak pindah2 sekolah!) Lepas habis sekolah menengah, aku dptlah masuk matrik UIA dan seterusnya dptlah pulak masuk main campus kat Gombak tuh..
  5. Selamat dinikahkan dgn kekanda tercinta pada 2 Julai 2006. (tak lama lg nih, jgn lupa wish tau, hahaha...)
  6. Suker lah sgt2 bekelah. Tak kisah ler pantai ke air terjun ke sungai ke..hehe..dulu masa dok Kem Terendak rasanya tiap2 minggu pegi Pantai Tanjung Bidara, tak dpt naik bas pun tarak kisah punyer. Menapak menuju ke pantai!
  7. Melahirkan Akmal secara ceaserean sebab Akmal songsang. Adeiiiiii budak bertuah sorang nih. Padahal 2 hari sebelum tu gi scan doktor cakap baby sume ok..tak sempat nak rasa2 nervous ke aper..yg sempat rasa terperanjat aje sebab doktor bagitau kena operate,huhu..
  8. Boleh berbahasa jawa. uikss, ade saper2 nak cuba try test?
  9. mempunyai 8 orang adik beradik, aku anak yg kedua..
  10. suka tgk action movies..jalan citernya cepat and tak payah pikir2..movie terbaru yg di tgk adalah 'untraceable'..kisah jenayah bunuh menggunakan blog,interesting huh?hahaha...
  11. suka makan..hahaha
  12. sekarang aku dlm minggu ke 24 pregnancy..due date 8 Oktober nanti..harap2nya sempatlah beraya..hihihi
  13. sudah jatuh cinta pada sukan tenis..tp tgk aje, bukan main pun..hahaha...peberet player dah tentulah Roger Federer, Walaupun dh jatuh ke world no.2 tapi dia tetap classic gitu! Akmal pun suka betul menggayakan cara player tenis main dgn bat ping pong,haha..
  14. aku tak penah masuk sukan lumba lari, pasal ape ek?pasal aku tak suka lari laju2. penat ler..jogging suka arr..tapi tu pun aku selalu kena tinggal. Lps kahwin abg selalu bwk jogging kat Taman Rekreasi Air Keroh. Dia dh habiskan 2 lap, aku 1 lap pun lum habis2 lg..lembapnyer, huhu...
  15. suka dan bersyukur sgt dpt duduk di Madinah, bumi yg penuh keberkatan, tapi aku rindu sgt2 pada family, keluarga mentua, sedara mara sumer..alangkah bagusnya jika aku dpt balik Malaysia jumpa family tiap2 tahun...huhu..
  16. sedang mencari dan mengumpulkan resepi untuk masa berpantang nanti. Nak tulis cantik2, lawa2..biar chef bidan terjun sng nak masak nanti..hehe
Ok tu aje kot..dah taktau nak tulis ape lg dh, tu yg merapu2 tu..siap gak akhirnya keja cekolah ku..

Dikesempatan ini juga, aku nak mengucapkan Tahniah kepada Izah..eh..eh silap lak. Kepada Ummu & Abu Abdul Bari diatas kelahiran Abdul Bari yg comei..kepada Ummu abdul Bari, welcome to a wonderful world of motherhood! hehe..

6 ulasan:

hallum berkata...

salam akak..
yeay~ blog dh diupdate.hee asyik gelak je baca blog akak ni..mm, counting on days utk sambut anniversary yer..hik2 salam kat akmal ek ('',)

UmmuAkmal berkata...

waalaikumsalam imah..hehe..taktau dsh nak tulis ape masa update nih..merapu ajela tuh..hehe

drnurizah berkata...

salam,
yeayy, auntie ella da jwb tag, kelakar la auntie ni..nanti baba abes exam auntie jemputlah datang rumah tgk abdul bari, mama kata dia miss auntie dan abg akmal..

abdul bari
(tukang taip mama)

UmmuAkmal berkata...

waalaikumsalamwarahmatullah..wah..wahabdul bari, umur baru 2 minggu dah jd tukang taip mama yer..very2 genius,hehe..insyaAllah...auntie mmg nak serang umah abdul bari lps 'ammu2 dah abis exam..abg akmal ni hari2 dok sebut2 aje nama mama abdul bari tu..hehe.

Nurul berkata...

selamat menyambut ulang tahun perkahwinan esok.. hehe.. :)

akhirnya update gak.. smoga semuanya ok di sana.. :)

UmmuAkmal berkata...

mekaseh nurul..hehe..
alhmdulillah sumenya ok2 aje kat sini..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...