Khamis, 27 September 2012

Terselamat!

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Apa perasaan korang bila dapat emel macam ni?


Dear Winner,

Identification Numbers

Batch number.....................YM 09102XN
Ref number.......................YM35447XN

Winning number...................YM09788

We will like to bring to your notice that you are one of our outstanding 
winner in the on-going 2012 MICROSOFT-CORPORATION Award draw of £1,000,000.00 
GBP.{One Million Great Britain Pounds} Aim at alleviating Poverty and also 
encouraging our customers world wide
CLAIMS REQUIREMENT
FULL NAME:......................
AGE:................................... 
SEX:........................................
HOME ADDRESS:.....................
COUNTRY/STATE:...................
PHONE :...................................
MOBILE:...................................
OCCUPATION:......................
You are requested to contact EVENTS AGENT MANAGER,send your winning
identification numbers,fill the claim information above and send it to them
at this contact address below.



Mr. Thomas Lampard

Microsoft Promotion Award Team
Phone:+447024074329 /+447024029792



Our special thanks and gratitude to Bill Gates and associates.Accept our

hearty congratulations once again.


Macam2 perasaan bukan? yes! aku teruja. Duit tu beb! Then aku bagi lah info yang diaorang perlukan tu.. Dibalasnya pulak emel aku. Hadoi, bertambahlah keterujaan aku. Disuruhnya aku hubungi courier service yang berkenaan melalui emel. Aku pun layankan je. Aku bagi info pada courier ni dalam pukul 12 malam, then pukul 1 pg dia call! Ya Allah! betul ke dapat duit ni???? Ber iye2 the so called courier officer tu yakinkan aku yang duit yang berupa cek dah ada, tinggal tunggu bayaran servis penghantaran je. Hmmm...ada sesuatu yang pelik kan? Di bawah ni  adalah pilihan2 untuk bayaran servis penghantaran. Panjang berjela emel dia, ni aku post part yang penting je ek..

The options, together with their associated conditions are presented below:
Express Delivery (24 hours):
Courier Charges------------------£89.00
Administrative Charge------------£199.00 
Insurance Cover Fee--------------£351.00
Value Added Tax------------------£70. 00
________________________________________
Total £809.00
________________________________________
Courier Regular (3-4 Days):
Courier Charges------------------£150. 00
Administrative Charge------------£210.00
Insurance Cover Fee--------------£170.00
Value Added Tax------------------£220. 00 
________________________________________
Total £750.00
________________________________________

Courier Economy (4-5 Days):
Courier Charges------------------£35.00
Administrative Charge------------£250.00 
Insurance Cover Fee--------------£120.00
Value Added Tax------------------£45. 00
________________________________________
Total £650.00
________________________________
Ha? tak gila namanya? kita menang duit, servis nak hantar cek kita pulak bayar. Lepas tu abang pun cakap "Abg masih skeptikal dgn perkara mcm ni. Abg belajar sesuatu drpd kehidupan ni, susah nak dapat duit senang. Apa jaminan yang cek tu akan selamat sampai pd kita?" Ok,stop layan orang macam ni. Esoknya dia call lagi. Aduhai...Then aku cakap. Its okla, i dont want the money. huhuhu...

Bayangkanlah kalau aku berhabis duit semata nak dapatkan benda yang belum tentu..Gila betul penipuan internet ni! So anda diluar sana, berhati2lah ye..
Sekian.

2 ulasan:

Ladykillers berkata...

ella..ni scam la..sindiket email..tipu org..mana ada cek tu..ko..lenkali jgn bls email-email camtu..sesilap email tu ble link ke akaun ko..dia trus songlap duit dlm bank ko..

da byk kes mak jemah oiii...aku ni smpi pening duk buat kes org melayu ni buntang mata bila tau dpt duit terpijak camni...

da..pasni jgn layan email camni...sesilap nnt jd keldai dadah pulak..konon amik kn beg berisi duit kat airport..ghuper amik beg dadah..lagi haru..

UmmuAkmal berkata...

Alkisahnya,mmg sgt jahat kan manusia2 ni. Yg palin tak tahan,siap call tu,mcm real je.Terima kasih mak buyong bg info. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...