Khamis, 5 Februari 2009

~ Pelik & Risau ~

Bismillahirrahmanirrahim...

Baru2 ni kami dikejutkan dgn ketukan pintu oleh seorang lelaki arab yg datang bersama seorg wanita (abg ckp mcm org Filipina)..Aku tak bape dgr org tu nak ape..tapi lepas diaorang pegi abang ckp, dia bagi Akmal mkn ubat drops..ubat polio.Hah???!!!tetiba je dtg terus bg ubat?ish, kalut betul. Pelik...pelik...Mane tak peliknya..dia tak mintak pun shahadah tat'im (vaccination certificate) Akmal, pastu ckp kat Dr. Izah, dia pun pelik gak dgn situasi ni..pastu takde pun tunjuk staff card yg dia ni dari klinik mane2 ke....kalau nak diikutkan, tat'im untuk Akmal dah selesai dah. Bakinya nanti kat Malaysia...tapi bila tetiba je dia bg Akmal mkn ubat yg diberi name polio tu, aku jd risaula...Ntah ye ntah tidak, ntah ubat2 ape2 ntah yg disuap kat Akmal...hai gundah gulana hatiku dibuatnyer!

Atas rase kerisauan yg membuak2 dan tak dpt dibendung lg, hehehe...aku pun hantar sms pada Mak Long yg dah 30 tahun menetap kat Madinah ni...Mak long ckp mmg biasa mcm tu kat sini. Setahun 2 kali mmg ade staff2 dari klinik2 kerajaan berhampiran yg ketuk pintu umah tanya kita ade anak kecik ke tak. Pastu dia akan tampal kertas kat pintu/dinding luar umah yg kata kita ade anak kecik...hah...lega rasanya hati dgn explaination dari Mak long ni....alhmdulillah takde ape... 

2 ulasan:

Nurul Ain berkata...

o.. macam tu ye.. nanti kalo sy lak duk sana ble la tanya kak ummu..

UmmuAkmal berkata...

akk pun terkejut jg..hehe...anyway inilah yg dikatakan pengalaman dok negara org..iye nurul nak dok Madinah?semoga Allah mudahkan segalanya..amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...